Bitkisel Bakım Kürleri - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

Bitkisel Bakım Kürleri


Bitkisel Bakım Kürleri

Kepek kısaca kafa derisinin pul pul dökülmesidir. Kepek bulaşıcı olmadığı gibi anormal bir durumda değildir. Keratin pulları halindeki ölü deri hücrelerin hergün deriden atılmasıdır. Farkına varmadan bunlar çevreye sürtünüp kaybolur ancak saçın varlığı bu kaybolmayı engellemektedir. Saçın yüzeyine çıkan kepek ciddi psikolojik sorunlar oluşturur insana; gerek sosyal hayatta, gerek iş hayatında kişinin güvenini önemli ölçüde yok edebilir.
Kepekten kurtulmak için öncelikle saç derisinin düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Bunun ise en kolay yolu saçımızı düzenli olarak yıkamaktır. Seçeceğimiz şampuan bitkisel ve saç tipimize uygun olur ise saçımızın doğal dengesini daha kolay sağlamış oluruz. Uygulayacağımız bitkisel bakım kürü ilede kepekten rahatça kurtulabiliriz.
Saç Kepeklenmeleri
Bitkisel Bakım Kürü
1 yemek kaşığı Çörek Otu
2 yemek kaşığı Saf Zeytinyağı
2 yemek kaşığı Elma Sirkesi
1 yemek kaşığı Deniz Tuzu iyice karıştırınız.
Saç tiplerinize sürünüz.Saçlarınızı streç film ile sarıp 2 saat bekleyiniz. 2 saat sonunda saçlarınızı ılık su ile iyice durulayınız.
Bakım kürünü 2 ay süreyle haftada 1 defa uygulayınız…
ISIRGAN KÜRÜ
Bir tutam ısırgan otunu (yaklaşık 4-5 gram) 750 ml kaynayan su ile dört dakika kısık ateşte haşlayın. Soğuduktan sonra süzün.
Temiz olan saçınızı ısırgan otu suyu ile yıkayın. Yarım saat etki etmesi için bekleyin. Ardından sadece ılık su ile yıkayarak kurulayın.
Isırgan Maskeleri
SAÇ TONİĞİ
1 tutam meşe kökü,
1 tutam lavanta,
1 tutam papatya,
1 tutam biberiye,
500 gram kaynar suda çay gibi demleyip saç dibine sürünüz. Durulamanıza hiç gerek yok. Bu karışım da, saç dibindeki kepeği, yağı dengeler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar