kepeklerden kurtulmak için - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

kepeklerden kurtulmak için

Saç güzelliğinin başta gelen düşmanlarından biri kepek sorunudur. Kepekli saç, yağlı, bakımsız ve çok kötü bir görüntü verir. Kışın şapkaların ve berlerin altına saklanan kepekli saçlar, yaz geldiğinde daha can sıkıcı bir hal alır. Peki kepekten kurtulma yolları nelerdir, kepek nasıl giderilir ? Kepeği saçlarınızdan yok etmeye çalışırken hangi tarz saç modelleri kurtarıcınız olur? Sağlıklı saçlar için makalemizde tüm bu soruların cevaplarını bulacaksınız.




Kepek oluşumunda, baş derisinden aşırı yağ salgılanması, saçlı deri yüzeyinde bulunan maya mantarlarının çoğalması ve genetik faktörler etkilidir.
Başınızın aşırı yağlanması, saç derinizde yaşayan maya mantarlarının çoğalmasına yol açar. Çoğalan mantarlar deriyi tahriş ederek hücre ölümünü artırır ve kepek oluşumunu hızlandırır.
Başınızın kepeklenmesini önleyebilmeniz için öncelikle doğru hijyen koşullarını sağlamanız gerekir.
Saçlarınızı uygun şampuanlarla yeterli sıklıkla şampuanlamaz ve düzenli olarak fırçalayıp havalandırmazsanız başınız yağlanır.
Başınızı, saç derinizdeki yağları arındıracak kadar güçlü ancak her gün yıkadığınızda kurutmayacak kadar hassas bir şampuan ile düzenli olarak yıkamanız gerekir.
Antifungal, antibakteriyel, antienflamatuar ve keratolitik özellikler içeren ve antidandruff olarak tanımlanan şampuanlar kepek oluşumunu önler ve tedavisini sağlar.
Ketokanazol; baş derinizdeki mantarların çoğalmasını önlediği için, selenyum sülfid; antifungal ve antiseboreik etkisi, salisilik asit; saç diplerinden kepekleri uzaklaştırması, zinc prithion ise baş derisini onarıcı ve dengeleyici özelliği nedeni ile antidandruff şampuanların içeriğinde kullanılırlar.
Farklı içerikli antidandruff şampuanlar dönüşümlü olarak, ya da kombine edilmiş formüller şeklinde kullanılabilir.
Saçlarınızı her gün ya da gün aşırı yıkamanız, saç diplerinize parmak uçlarınızla hafifçe masaj yaparak uyguladığınız şampuanları 5 -10 dakika kadar bekletmeniz ve çok iyi durulamanız kepeğin giderilmesini sağlayacaktır.
Aşırı sıcak su ile yıkamaktan ve aşırı sıcak fön kullanmaktan kaçınmalısınız.
Bu noktada, saçınızın uzunluğu ve kesim tarzı da önem kazanıyor. Her gün kolaylıkla yıkayıp, rahat şekil verebileceğiniz, basit saç modellerini tercih etmeye çalışın.
Saçlarınız kepekli ise, çok kısa saç modellerini tercih etmeniz, saç diplerinize daha fazla hava ve güneş ışınlarının ulaşmasını sağlayarak iyileşmeyi kolaylaştıracaktır.
Çok sıkı saç bağları, uzun süre açılmayan saç örgüleri; kıvırcık ve karışık saç modellerinden kaçınmak gerekir.
Günlük bakımınızda kullandığınız yağ içerikli jöle, sprey gibi saç şekillendirici kimyasalların; uzun süre takılan saç bandı ya da şapkaların yağlanmayı ve kepeklenmeyi artırdığını unutmamalısınız.

Yorum Gönder

0 Yorumlar