Dümdüz bir karın için - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

Dümdüz bir karın için

Her kadının ve erkeğin hayalidir, dümdüz bir karın ve fit bir göbek. Bunun için yapılması gerekenler var ve o gerekenlerde bu yazımızda Melek’ler. Dümdüz bir karın için neler yenmeli ve hangi egzersizleri yapmalı, hepsini bu sayfamızd paylaşıyoruz ve sizlerde verdiğimiz bilgiler doğrultusunda hayalinize kavuşuyorsunuz.

Belinizin incelmesi ve düz bir karın için günde 3000 kalorinin altına inmemelisiniz. Günlük olarak alması gereken kalori miktarından daha az kalori ile beslenenlerin, obezite ile karşılaşma riski diğerlerinden 2,5 kat daha fazla.. Bu nedenle yiyecekleri doğru şekilde seçmeniz oldukça önemli..
Meyve ve sebze yiyin
Özellikle bol bol turunçgil yiyin.. İnce bir bele sahip olmak için ekmek yerine şeker içeren sebze ve meyvelerden tüketin.. Zengin C vitamini, beta-karoten, antioksidan içeren lifli yiyecekler uzun süre tokluk hissetmenizi sağlar ve bel çevresinde yağ depolanmasını azaltır. Havuç, taze meyve suyu ve şeftali beta-karoten bakımından, portakal, çilek, ahududu, böğürtlen, kivi C vitamini bakımından zengindir. Beslenmenizde meyve suları veya meyve yemeden önce, yeşil biber gibi kaloriyi düşüren sebzeleri tercih edin.
Bol miktarda selenyum alın
Kandaki selenyum oranı ile diğer antioksidanların yetersiz olması belin daha kalın olmasının nedenlerindendir. Selenyum bir çok yiyecekte bulunuyor. Eğer günde 55 mcg alınması önerilmişse, yiyeceklerden ne kadar alındığını tahmin etmek zor olabilir. Bu nedenle selenyum içeren vitaminlerden alabilir veya selenyum içerikli bir beslenme programı uygulayabilirsiniz.
Protein alın..
Protein içeren yiyecekler enerji verir ve zayıflamanıza yardımcı olur. Aşırı protein tüketilmesi ise, fazla kalsiyum kaybına sebep olarak, böbrekleriniz açısından sakıncalı olabilir. Bu nedenle eğer günde 2000 kalori ile besleniyorsanız bunun 500 kalorisi proteinden olabilir. Yağsız yoğurt, süt, balık gibi gıdaları beslenmenize gereken miktarda ekleyebilirsiniz. Fındık, ceviz gibi çerezler de zengin birer protein kaynağıdır ancak hafta bir kez 24 badem, 35 fındık yiyebilirsiniz.
Doğru yağlarla beslenin
Zeytinyağı gibi doymamış yağlarla beslendiğinizde daha kolay zayıf kalırsınız. Omega 3 içeren balık veya ceviz yiyebilirsiniz. Omega 6 içeren mısır yağı, tahıllar, fırında pişen yiyecekler ve yumurtalar karın bölgesinde yağ birikimine neden olabilir.
Kesinlikle yenilmemesi gerekenler!
İşlenmiş yağlar, besleyici özelliği olmayan kurabiye, pasta vs., cipsler kesinlikle yenilmemeli..
Dümdüz Bir Karın İçin Ne Yapılabilir
Somon balığı yağı karın bölğesinde biriken yağları eritmekte çok başarılı olduğunu uzmanlar bildirmiş.Haftada en az iki adet somon balığı yağı takviyesi alınması gerekmekte imiş.
Balığın kendisiniyemekte oldukça faydalı.Somon balığı yağı hafızayı güçlendirir ve sinirsel kaynaklı ağrıları hafifletir ve clit için faydalıdır.
Düz Bir Karın için 10 Dakika
1_Bacak, kalça, karın, kollar için: Bacaklarınızı mümkün olduğunca açarak düz olarak durun. Bedeninizi sağa bükerek sol kolunuzu açarak sağ tarafınıza yaylanın ve bir kaç saniye bekleyin. Aynı hareketi diğer yöne diğer kolunuzla yapın ve hareketi 20 defa tekrarlayın.

2_ Sol bacağınızı açarak belinizi kırın ve sağ elinizle sol ayağınızı tutun. Başınız hareket boyunca elinizi takip etsin. Sonra diğer bacak ve el kombinasyonu ile hareketi tamamlayın ve 20 defa tekrarlayın. Hareketi bir kaç gün sonra zorlaştırmak isterseniz elinize en fazla 5 kilogramlık bir ağırlık alabilirsiniz.


3- Bacak, omuz ve karın için: Yere uzanarak dizlerinizi bükün. Ellerinize ağırlık alarak dizlerinizi aşağı yukarı hareket ettirin. Bacaklarınız kaldırma anında mümkün olduğunca yere paralel olsun. Hareketi 20 defa tekrarlayın.

4- Bir önceki konumunuzu bozmadan belinizi oynatarak sırayla sağ ve sol tarafa esneyin. Hareketi 20 defa tekrarlayın.


5- Bacaklar, karın ve göğüs için: Yerde uzanın. Ellerinizde ağırlık tutun ve bacaklarınızı sırayla karnınıza çekin. Bacaklarınızı en son noktaya kadar çekmeye gayret edin. Hareketi 20 defa tekrarlayın.


6- Bir önceki konumunuzu bozmayın. Bacaklarınızı karnınıza kadar çekerken belinizden öne doğru eğilin ve elinizdeki ağırlığı bacağınızın altından geçirin. Kol ve omuzlarınızı yere paralel tutmaya çalışın. 20 defa hareketinizi tekrar edin.

Yorum Gönder

0 Yorumlar