AŞIRI ÇAY TÜKETMEK DİŞLERİ SARARTIYOR - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

AŞIRI ÇAY TÜKETMEK DİŞLERİ SARARTIYOR

Altın günleri, arkadaş davetleri derken bir günde kaç bardak çay, kahve tükettiğinizi bir düşünün. İçine attığınız şekerleri de hesaba katmıyoruz bile. Hesaba binince günlük çay kahve tüketiminizin ne kadar fazla olduğunu görürsünüz. Oysa bu içeceklerin fazla tüketilmelerinin zararları yanında dişleri sararttığı da bir gerçek. Uzman Diş Hekimim Eda Yurtbay Hızır çayın zararları yanında fazla içmenin dişleri sararttığı ve bu sebeple birçok hastanın başvurduğuınu söyledi. Şimdi diyeceksiniz ki çay içmek bizim kültürümüzde var. Evet, ama herşeyin azı karar, çoğu zarar. Çay dişleri sarartır mı diyenler için makalemize bir göz atmalarını istiyoruz.



Diş Hekimi Eda Yurtbay Hızır, yaptığı açıklamada, diş renginin kalıtsal özelliklere bağlı olarak değişirken, daha sonra fiziksel etkenler sonucu da farklılaşabildiğini belirtti.
Hamilelikte ve erken yaşta tetrasiklin grubu antibiyotik kullanımında, bebeklikte ağır geçirilen sarılık ile düşme sonucu oluşan travmaya bağlı dişlerde renklenmeler oluştuğunu anlatan Hızır, dış kaynaklı renkleşmelerin en önemli nedeninin, boyar madde içeren yiyecek ve çay, kahve, kola gibi içeceklerin sık alınması olduğunu vurguladı.
Hızır, şunları söyledi, “Çay, kahve ve kola fazla tüketildiğinde mine yüzeyinde açık kahverengi-siyah renkleşmeler görülür. Sigara, pipo kullanımı ile daha çok servikal bölgelerde sarımsı kahverengiden siyaha kadar oluşabilen renkleşmeler oluşabilir. Tütün çiğnenmesi ise minedeki mikro çatlaklarda koyu renk oluşumuna ve yumuşak doku hasarlarına neden olur. Mikroçatlaklarda oluşan renkleşmelerin giderilmesi hemen hemen imkânsızdır. Yiyeceklerin ve içeceklerin de boyar maddeleri direk olarak diş yüzeyine tutunabilir. Dış renklenmeler dediğimiz bu renklenmelerin çoğu diş hekimlerinin yaptığı diş taşı temizliği ve polisaj işlemi sonucu giderilebilir. Hamilelik, ortodonti, diş eti çekilmesi gibi nedenlerle oluşan diş renkleşmeleri de diş beyazlatma işlemi ile giderilebilir.”

Yorum Gönder

0 Yorumlar