Sütünüz Bebeğinize Yetiyor mu acaba - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

Sütünüz Bebeğinize Yetiyor mu acaba

Bebeğinizi ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslemelisiniz. Özellikle ilk günlerde gelen sütün bir damlasını bile ziyan etmemeli, bebeğinizin ilk aşısı değerinde olan bu sütle bebeğinizi bol bol emzirmelisiniz. İlk günlerde sütünüzün rengi size değişik gelebilir, siz yine de emzirmeye devam edin. Tabi meme ucu çatlaklarınız için bakımı da ihmal etmeyin. Sütünüzü artırmak için de her türlü gıdadan almayı ihmal etmeyin. Bundan sonra önemli olan bebeğinizin gelişimidir. Eğer bebeğinizi zayıf görüyorsanız sütüm bebeğime yetiyor mu diye düşünebilirsiniz. Ya da sütüm bebeğime yetmiyor diyerek karamsarlığa düşebilirsiniz. Sütümün yetip yetmediğini nasıl anlarım diyenler için işte cevaplar..



Bunu iki yöntemle; yani bebeğin kilo artışı ve idrar sıklığı ile anlayabilirsiniz;
İlk değerlendirme 1. ayın sonunda yapılır. Sağlıklı bir büyümede bebek ayda minimum 600 gr. veya üzerinde bir kilo alıyorsa beslenmesi yeterlidir. Bunun dışında hiçbir kriter bebeğin yetersiz beslendiğini göstermez.
Anne sütü alan bebek ilk ay boyunca, 1. haftadan itibaren, günlük değişiklikler olabileceği de akılda tutularak , bezini en az 8 defa idrarı ile, 2-3 defa da dışkısı ile ıslatıyorsa sorun yok demektir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar