hamilelikte ayak ve el şişmesi - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

hamilelikte ayak ve el şişmesi

Hamilelikte kilo artışı normal olmasına rağmen,olağan dışı şişlikler(ödem)Anne adaylarını endişelendirir.bu durumun kontrol altında olması da gerekiyor.Hamilelikte El,ayak ve parmaklarınızda şişlikler başladıysa alacağınız önlemleri sizlerle paylaşalım.

Ödem (gebelikte el ve ayaklarda şişlikler)
Gebelikte su tutulmasına bağlı olarak, bacaklarda, bileklerde ve parmaklarda ödem olarak bilinen hafif şişmeler görülür. Ellerdeki ödeme bağlı olarak karıncalanmalar hissedilir, yüzüklerin dar geldiği farkedilir. Bu gibi durumlarda yüzük takılmaması gerekir. Hamilelerin bir kısmında özellikle ayaklarda şişlik belirgin olur. Sıcak ortamlarda şişlik artar.
El ve ayakları olduğu yerden yükseğe kaldırarak ve hafif egzersiz ile ödemler azaltılabilir. Uzun süre aynı pozisyonda kalınmamalı, sık sık pozisyon değiştirilmelidir. Sıvı alımını artırmak, vücudunuzda sıvı dolaşımına iktan sağlayacağı için vücudunuza iyi gelecektir.
Tuz alımınıda kısıtlamanız gerekir. Ani kilo artışı ve yüz bölgesinde şişlik olduğunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Ödem ile birlikte tansiyon yükselmesi ve idrarda albumin (protein) çıkması, gebeliğin ilerleyen aylarında görülen ve takep edilmesi gereken preeklampsi hastalığını göstergesidir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar