hamilelik testi ne zaman yapılır - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

hamilelik testi ne zaman yapılır

Hamilelik müjdesi almak Anne olmak isteyen adayların en doğal hakkıdır.bunun için hızlı ve güvenilir test uygulamarı merakı ise hiç bitmez.Hamilelik testleri ne zaman yapılır en kesin sonuç hangi testle ve ne zaman sonuç alınır işte tercih edeceğiniz hamilelik testleri için 3 yöntem.

Hamilelik, spermin, yumurta hücresini döllediğinde başlar. Bebek, bu andan sekizinci haftanın sonuna kadar olan dönemde embriyo, bu haftadan doğuma kadar olan dönemde ise fetus olarak adlandırılır.
Embriyo, döllenmeden sonra endometrium adı verilen rahim içi tabakaya yerleştiği andan itibaren yani döllenmeden 5-6 gün sonra, HCG adı verilen hamilelik hormonu, embriyoyu çevreleyen hücrelerce salgılanmaya başlar. Gebelik testlerinde ana esas, bu HCG adı verilen hamilelik hormonunun saptanmasıdır.
Hamilelik ilerledikçe kanda giderek artan B HCG hormonu, belli bir düzeyini aştıktan sonra kadının idrarında da çıkmaya başlar ve idrarla yapılan hamilelik testi pozitif olur. Kandan yapılan testinde ise, kandaki B-HCG hormonunun miktarını saptar. Bu nedenlen kan ile yapılan gebelik testi, daha adet gecikmesi bile olmadan hamileliğin varlığı veya yokluğunu saptayabilir. İdrar testleri kan testi, kan testleri kadar güvenilir değildir. İdrar testinde gebeliğin varlığı saptandığında yanlışlık olasılığı düşüktür; çünki BHCG hormonu çoktur. Ancak yokluğu saptandığında erken gebelik olasılığı göz önüne alınarak testin bir süre sonra yapılması gerekir.
Kan testinde bakılan b-HCG hormonu, idrar testinin saptayamadığı gebeliklerin tespitinde kullanılmasının yanında, dış gebelik , düşük , mol gebeliği gibi durumların teşhisinde ve takibinde de kullanılan çok güvenilir bir testtir.
İdrarla Ypılan Hamilelik Testi İlişkiden Ne Kadar Sonra Sonuç Verir?
İdrarla Yapılan Hamilelik Testi ilişkiden hemen sonraki bir kaç günlerde sonuç veremez. İdrarla Yapılan Hamilelik Testi doğru sonuç verebilmesi için adet gecikmesi olana kadar beklemek vedaha sonra test yapmak gerekir.
Bunun nedeni, İdrarda gebelik testi gebeliğe bağlı oluşan HCG hormonunun anne kanından idrara geçmesi sonucu idrarda saptanması mantığına dayanır. Gebelik yumurtlama zamanına yakın günlerde veya yumurtlama günlerinde girilen ilişkiyle oluşabilir. Yumurtlama gününe yakın gerçekleşmiş bir ilişkiyle gebelik oluşsa bile bu gebeliğin rahime kadar ilerlemesi ve rahime yerleşmesi 6 – 10 gün kadar sürer. Rahime yerleştikten sonra salgılanan HCG hormonu anne kanına geçebilir. Hatta gebelik rahime yerleştikten sonra bu hormonun anne kanına ve oradan da annenin idrarına geçmesi de bir kaç gün alabilir.
Bütün bunlardan dolayı kısacası yumurtlama zamanına yakın girilen bir ilişkiden sonra gebelik oluşursa bu gebeliğe bağlı salgılanan HCG hormonunun annenin idrarına geçmesi için ve yapılan idrar testinde pozitif çıkması için, neredeyse 15 gün kadar zaman geçmelidir. Bu da bir sonraki adet dönemine denk gelir, yani gebelik oluşmussa buna bağlı adetin gecikeceği zamana denk gelir. O yüzden gebelik oluşma şüphesi olan bir ilişkiye girilmişse idrarda gebelik testi adet gecikmesi olunca yapılmalıdır.
Ultrason İle Gebelik Tanısı
Adet bir hafta geciktiğinde vaginal ultrasonla gebelik kesesi görülebilir; karın bölgesinden bakılan ultrasonla görülebilmesi için gebeliğin en az 6 haftalık olması gerekir.Gebelik testinin pozitif çıkması vücutta gebelik varlığının kesin kanıtıdır ancak bu gebelik normal bir gebelik olmayabilir, rahim içinde yada dışındaolabilir. Gebeliğin rahim içinde olup olmadığı sadece ultrasonla saptanabilir, bunu idrar yada kandaki gebelik testleri belirleyemez.

Yorum Gönder

0 Yorumlar