doğumun ilk belirtileri nelerdir öğrenelim - en yeni örgü bere modelleri,2020örgü modelleri,en yeni bayan örgüleri,en yeni bebek örgüleri

doğumun ilk belirtileri nelerdir öğrenelim

Anne adayları 7. aydan, 9. aya kadar doğum heyacanı çekmeye, olabilecek  doğum belirtilerine kilitlenmeye başlar.her belirtinin doğum olduğunu sanır ve gereksiz paniklere girer.Doğumun gerçekleşmesi için ilk üç belirtiyi mutlaka bilmeniz gerekiyor.

Doğum belirtileri:
Nişan gelmesi:
Rahim ağzını bir tıkaç gibi tıkayan sümüksü maddenin kanla karışık olarak vajenden atılması genellikle doğumun ilk işaretidir.
Doğum ağrılarının başlaması:
Doğum ağrıları ya da sancılar, ilk başta belde ve sırtta müphem, künt ağrılar şeklinde başlayabilir. İki sancı arası geçen süre başlangıçta uzun olup bu süre giderek kısalır ve ağrıların şiddeti giderek artar.
Su gelmesi:
Bebeğin çevresini saran su kesesi, sancılarla birlikte artan rahim içi basıncı sonucu yırtılır ve içindeki su genişlemiş olan rahim ağzından geçerek boşalır. Ancak kimi zamanlar, doğum sancıları başlamadan da su kesesi yırtılabilir ve su boşalabilir. Su gelmesi durumunda vakit geçirmeden hastaneye gitmek gerekir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar